DESPRE PROGRAM

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani implementat în Sibiu de Fundația Comunitară Sibiu (FCS), alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali Visma Software, ITNT, Bearing Point, United Way, Metropolitan Life, EBS, ProLanguage, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Inspectoratul Școlar al județului Sibiu și Librăria Habitus.

 

Așteptăm proiecte creative, inovative și care să facă pasiunea voastră “contagioasă” pentru educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică). Proiectele pe care le propuneți pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.

 

Programul are o secțiune distinctă, destinată proiectelor propuse şi implementate de elevii de liceu – Științescu Jr. – care are un ghid de finanțare propriu. Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în orașele Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, Bacău, Făgăraş, Prahova, Oradea şi Mureş prin competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.

 

 

 

 

Fundaţia Comunitară Sibiu este un finanţator privat local care identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite transparent prin intermediul burselor sau granturilor. În acelaşi timp, FCS pune la dispoziţia companiilor sibiene care doresc să se implice în comunitate, servicii de consultanţă pentru identificarea domeniilor pe care acestea le pot susţine şi a mecanismelor prin care pot contribui la dezvoltarea comunităţii.

 

 

 

 

“Științescu Jr.“ este o secțiune distinctă a programului “Fondul Științescu”, destinată proiectelor propuse şi implementate de elevii de liceu, finanțat de Fundația Comunitară Sibiu și implementat cu sprijinul echipei YouthBank Sibiu. Proiectele pe care le propuneți pot ajuta colegii voștri și alți elevi să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.

 

Din fondul Științescu se vor acorda finanțări cu o valoare maximă de 2.000 lei prin Științescu Jr., pentru proiecte propuse de către liceenii din Sibiu cu tematici din domeniul științelor STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică).