20 aprilie
Lansare înscriere proiecte pentru ediția Științescu 2017
Fundația Comunitară Sibiu (FCS) lansează marți, 17 martie, orele 18.00, la Librăria Habitus din Piața Mică, programul de finanțare “Științescu”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani. Vor participa la acest eveniment pasionați ai științelor – elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai companiilor și ai autorităților publice. Ghidul de finanțare care va fi prezentat cu ocazia lansării îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații. Bugetul programului “Științescu” este de 120.000 de lei. Vor primi finanțare cu sume cuprinse între 4.000 și 16.000 de lei proiecte depuse de profesori și învățători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, din pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernemantale. Programul are o componentă distinctă numită "Științescu Jr." prin care vor primi finanțare micro-proiecte cu un buget maxim de 2.000 de lei, propuse şi implementate de elevii de liceu. Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei FCS vor oferi celor care vor să aplice instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea şi implicarea elevilor și în managementul proiectelor. “Științescu” este implementat în Sibiu de Fundația Comunitară, alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali ITNT, Visma Software, IQUEST, EBS România, KeepCalling şi GITS. Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local care identifică și promovează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice -contribuind astfel la dezvoltarea locală. Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în orașele Cluj, Iași și București, prin competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.
20 aprilie - 11 mai
Consultări cu echipele de proiect
Odată cu lansarea Fondului Ştiinţescu ne dorim să creăm mai mult decât doar un fond de finanţare - vrem să aducem împreună o comunitate de oameni pasionaţi de STEM şi educaţie care să construiască proiecte care să crească următoarele generaţii de inovatori. În perioada dintre evenimentul de lansare și termenul limită pentru depunerea proiectelor (10 aprilie 2015), echipa Fundaţiei Comunitare Sibiu, alături de mentorii programului (specialişti în diferite arii STEM, project management, comunicare, pedagogie etc), va organiza consultări cu organizațiile, profesorii și echipele care vor să depună aplicații. În acest fel vrem să ajutăm aplicanţii, mai ales pe cei care au mai puţină experienţă cu astfel de programe de finanţare, să propună proiecte cât mai interesante, cât mai inovative şi mai ales fezabile. Vom sta împreună la discuţii, vă vom explica orice nelămurire legată de procesul de aplicare şi vă vom pune în legătură cu oameni resursă şi spaţii unde se pot desfăşura activităţile din cadrul proiectelor. Pe scurt vă vom ajuta să ajungeţi mai repede de la stadiul de idee la un proiect educaţional care să facă copiii sau tinerii să iubească mai mult ştiinţele. De două ori pe săptămână, marțea între orele 14-16 și joia între orele 17.30-19.30, vă aşteptăm la sediul Fundaţiei Comunitare Sibiu, din Str. Constantin Noica Nr. 57 / 3. Pentru a programa o astfel de consultare, vă rugăm să o contactaţi în prealabil pe colega noastră Paula Isdrailă, la tel. 0742393608. Vă aşteptăm!
11 mai, ora 23.59 PM
Termenul limită pentru depunerea proiectelor
Pulvinar lorem adipiscing rhoncus cras ultrices, ut lundium, ultrices tincidunt ac non penatibus aenean et a tortor, odio odio ac dis ac, nascetur, ac pellentesque facilisis pulvinar ac elit velit porttitor tincidunt adipiscing scelerisque lundium elementum proin augue pid sed vel nisi proin ac egestas est aliquam mid! Quis amet adipiscing ut augue dictumst tristique elit.
12-13 mai
Selecția proiectelor
Selecția proiectelor
16- 17 mai
Semnarea contractelor de finanțare
Semnare contractelor
17 mai - 15 septembrie
Implementarea proiectelor
17 mai - 15 iunie
Sesiuni de instruire cu echipele proiectelor selectate
30 septembrie
Termenul limită maxim pentru depunerea rapoartelor

Ce este Științescu ?

Ești pasionat de științele exacte? Vrei să le transmiți și altora pasiunea și să le arăți cum pot să învețe cu plăcere?

 

Ce oferim prin acest program de finanțare ?